Grime

Sint Nijmegen

Informatie over de grime

 

Vooraf:

- Voor zowel de Sint als de Piet is het aan te bevelen een oud T-shirt aan te trekken. De make-up is goed uit de kleding te verwijderen, maar voorkomen is beter dan genezen.
- Heb je contactlenzen meldt dat dan even en houdt er rekening
mee dat je deze voor het grimeren even uit moet doen.

Over de grime:

- Voor het grimeren van Sint en Piet gebruiken wij professionele middelen. Dit houdt in dat de make-up huidvriendelijk is en goed te verwijderen.
- U wordt bij ons gegrimeerd. Dit is een service die wij onze klanten bieden en het houdt tevens in dat wij zeker weten dat onze Sinten en Pieten er perfect uitzien.
- Doe geen make-up op. Smeer vooral geen dagcreme, aftershave balsam of andere middelen op je gezicht; de pietengrime is dan niet meer dekkend te krijgen.

Indien u toch uw eigen grime wilt verzorgen, krijgt u van ons de benodigde grimeermiddelen mee.

Over afschminken:

- De beste manier om de make-up te verwijderen is wassen met warm water en zeep. Insmeren met shampoo en spoelen werkt ook goed.
- Voor met name mensen met een gevoelige huid of mensen die een aantal keren achtereen Sint of Piet moeten spelen, is het aan te raden een huid-olie of een make-up remover te gebruiken (Cleansing lotion of Multi-remover van Grimas is uitstekend).

Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om mensen bij ons af te schminken. Wel kunnen we zorgen dat de lijmresten bij de Sint verwijderd worden.