Corona

Sint Nijmegen

Inhoud

Richtlijnen met betrekking tot het aankleden en grimeren van Sint en Piet.

 

We gaan werken met een tijdslot.

Per half uur kunnen wij 5 Pieten en 1 Sint aankleden en grimeren. Dit houdt in dat, mocht U willen reserveren, U dat bijtijds moet doen, want: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Er kunnen hierbij geen uitzonderingen worden gemaakt.

De aankomst.
Zorg dat U niet te laat komt, maar ook zeker niet te vroeg. We hebben een wachtruimte, maar ook die is beperkt. We moeten streng zijn op het tijdslot, dus U moet op de afgesproken tijd weer naar buiten. Chauffeurs en/of begeleiders wachten buiten of in de auto.
Bij de ingang vindt U desinfecteermiddel  voor uw handen en een briefje waar uw naam en telefoonnummer ingevuld moet worden. Bij groepen is één persoon voldoende, mits iedereen van de groep bekend is aan die persoon.
Doordat alle aanwezige ruimtes in gebruik zijn, hebben wij geen rookruimte beschikbaar.

De aankleding.
Direct bij de ingang hangen een aantal kostuums klaar. Hier mag U uit kiezen. Voor de Sint hangt een onderkleed, een koord en een kruis klaar. Iedereen kan zich daar ter plekke omkleden. Zorg dat lange haren opgestoken zijn vóórdat U bij ons bent!

Grimeren.
De Pieten gaan zichzelf grimeren onder begeleiding van een grimeur. Alle medewerkers zijn voorzien van een gezichtsmasker en mondkapje en handschoenen. Voor iedere Piet staat een apart bakje klaar met schmink dat alléén door die Piet gebruikt gaat worden. De schminkresten worden daarna weggegooid. Het Sponsje is nieuw en wordt daarna weggegooid, de penselen worden na het grimeren gereinigd met alcohol.
Wij verwachten dat de meeste Pieten dit jaar zullen kiezen om een roetveegpiet te worden. Dit is onder begeleiding prima zelf te doen. Mochten er andere wensen zijn (gekleurde of zwarte Pieten) willen wij dat graag van te voren weten. Pieten die een lipstick op willen moeten deze zelf meenemen.


Sinterklaas wordt wel gegrimeerd. Dit zal gebeuren onder zo veilig mogelijke omstandigheden, in een aparte ruimte, met gezichtsmasker, mondkapje en handschoenen. Ook de Sint moet hierbij een mondkapje op (bij ons aanwezig).
Voor iedereen geldt: alle kleding moet weer mee. Er mogen geen kledingstukken bij ons achterblijven.

Terugbrengen.
De kleding graag terugbrengen op het vooraf afgesproken tijdstip. Probeer U hier aan te houden!
Iedere Piet en Sint krijgt zakken mee om de kleding en accessoires in te doen voor het terugbrengen. De kleding en accessoires gaan in aparte zakken.
Alle kostuums en accessoires worden door ons grondig gereinigd.

 

Tot slot:
Het is een hele toestand, maar volgens ons noodzakelijk om toch een Sinterklaasfeest mogelijk te maken. Ondanks de corona hebben wij zin in een geweldig feest. Weliswaar op een andere schaal en met veel regeltjes maar toch: Sint laat zich niet tegenhouden! Wij zijn er klaar voor!